Temat pochodzi z kategorii Sportowe.

FIFA 11 - błąd przy uruchamianiu!

Wysłany: 03-04-2011, 22:26

Mam problem z grą FIFA 11. Podczas uruchamiania gry, na samym początku wywala mnie do Winodwsa z komunikatem:

"Wystąpił problem z aplikacją FIFA 11 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty"

Oczywiście opcja wysyłania raportu o błędach do Microsoftu. Mam zainstalowane najnowsze stery ATI, oraz do pada (logitech cordless rumblepad 2). Próbowałem już różnych sposobów ustawień grafiki, sterowania. Instalowałem również jakiś core optymalizer, który rzekomo miał pomóc i nic.

A teraz najlepsze na koniec... Z ciekawości zainstalowałem win7 na drugiej partycji i pod tym systemem zero problemów - gra uruchamia się normalnie. Sęk w tym, że na XP chciałbym zostać.

Może ktoś wiem jak rozwiązać ten problem?

Wysłany: 03-04-2011, 22:32

A próbowałeś usunąć pliki zapisowe z folderu zamieszczonego w Moje Dokumenty? Czasami źle są skonfigurowane i po usunięciu skonfigurują się jescze raz.

Wysłany: 03-04-2011, 22:37

Niestety dalej to samo... :[ A u kumpla na xp/4870/x4 620 działa idealnie... jak nic nie wymyślicie to za jakiś czas spróbuje format.

Wysłany: 03-04-2011, 22:38

Sprobuj zainstalować jeszcze raz na inną partycję :P

Wysłany: 03-04-2011, 22:47

Powiedz mi jakiego masz DirectX'a? (zainstaluj najnowszego dostępnego na XP) - to numero primo

Teraz powiedz mi jakiego masz service packa w swoim XP? Wydaje mi się, że FIFA potrzebuje 3, mogę się mylić, w każdym razie -> update

sterki do grafiki są -> ok

jak nowy direct i service pack nie pomoże -> spróbuj powiększyć ilość pamięci wirtualnej

(po przeczytaniu tego co napisałem... zamień jednak dwa pierwsze punkty kolejnością ;p)

Wysłany: 04-04-2011, 20:30

Spróbuj usunąć grę, potraktować rejestr CCleanerem i zainstalować grę na nowo. Problem powinien ustąpić.

Wysłany: 04-04-2011, 20:36

Próbowałem wszystkiego o czym pisaliscie... bez skutku.

Także niestety był: format + aktualizacje + nowe stery. Teraz wszystko chodzi pięknie.

Dzięki za chęci! Do usłyszenia.

Aby dodać swój wpis należy się zalogować na swoje konto!