Temat pochodzi z kategorii Filmy i Seriale.

Obejrzane kinowe produkcje

Wysłany: 26-07-2010, 23:55

Ostatnio miałem okazję dość dużo czasu spędzać w kinie. W zasadzie co czas jakiś wychodzą nowe produkcje kinowe, ja przedstawię może tylko te które obejrzałem właśnie ostanimi czasy.

1. Shrek 3D
2. Avatar 3D
3. Co nas kręci, co nas podnieca
4. Książę Persji - Piaski Czasu
5. Plan B
6. Saga Zmierzch - Zaćmienie
7. Seks w wielkim mieście 2
8. The Box. Pułapka
9. Słyszeliście o Morganach?
10. To skomplikowane

Ah, dość często bywam w kinie :)
...znalazłoby się tego znacznie więcej, ale tylko te udało mi się przejrzeć w kategorii "Na ekranie" w sieci Cinema-City. A Wy co oglądaliście ostatnio? (pod uwagę bierzemy tylko filmy oglądane w kinie).

Mile widziane recenzje, kilka słów zachęty do filmu na przykład :) Moje pogrubione tytuły, to te godne uwagi!

Wysłany: 27-07-2010, 00:24

Ostatnio to byłem na Shreku Forever i Avatarze. Wcześniej jeszcze na 2012. Ogólnie w kinie bywam raczej rzadko. Tak czy tak polecam wszystkie wymienione filmy. Miałem iść na Drużynę A i Prince of Persia, ale nie wyszło. A właśnie co sądzicie o tym ostatnim (Księciu Persji)? Wierna adaptacja gry, czy nie koniecznie? Warto się zainteresować i obejrzeć?

Wysłany: 27-07-2010, 02:01

Mojemu gustowi bardziej już odpowiadał Shrek Forever niż ten cały Avatar. Avatar to wielka, przereklamowana produkcja. W sumie film ten oglądałam w CinemaCity, a podobno w IMAX'ie znacznie lepsze efekty były. Cóż nie miałam możliwości tego zweryfikować.

Książe Persji... niestety jak Gabos... też opuściłam. Ale słyszałam, że na prawdę warto zobaczyć.

Wysłany: 28-07-2010, 23:06

Ja oglądałem Piaski Czasu. Byłem na prawdę pod ogromnym wrażeniem! Po prostu rewelacja. Dość ciekawa fabuła... a przede wszystkim akcji jest dużo.

Z trailera...? - Badziew!
Po filmie? - Rewelacja!

Aż zastanawiałem się nawet czy jeszcze raz na nie nie pójść. Kika, Avatar? Przereklamowane! Byłem w IMAX'ie, bez rewelacji. Takie halo było wokół tytułu, a tu proszę! Zawiodłem się mocno...

Wysłany: 10-08-2010, 11:29

? Mi "Avatar" podobał się niesamowicie, może troszeczkę przereklamowany, ale cóż to już XXI wiek, prawda? ;p

Wysłany: 03-09-2010, 11:28

Tak to się teraz robi
Film bardzo śmieszny, no dla kobiet wręcz rewelacyjny. Dziewczyna po długich poszukiwaniach właściwego mężczyzny postanawia zmienić sposób i urządza imprezę (tak to się teraz robi) podczas trwania której ma sama wybrać sobie partnera który będzie dawcą nasienia. Fabuła tutaj się nie kończy... ale ja swoje streszczenie tak, bowiem nie chce nikomu robić spoilera :P

Wysłany: 03-09-2010, 11:29

A i jeszcze... Salt (w środę oglądałem)
Niezła siekanka, film akcji... W sumie mało realistyczny ze względu na fabułę (skakanie po samochodach, niesamowita zdolność przewidywania następujących po sobie zdarzeń przez tytułową bohaterkę).

Film reklamowany był wielkorotnie zarówno w kinach jak i telewizji... Po obejrzeniu pozostaje pewien niesmak, bowiem część wątków pozostaje nierozwiązana...

Czy wszystko wyjaśni się w kolejnej części? Czy będzie kolejna część? Tego na razie nie wiadomo. Ja z całą pewnością się wybiorę...

Wysłany: 26-10-2010, 20:36

To ja może opowiem krótko o najnowszej produkcji Filipa Bajona, pt. "Śluby Panieńskie", które to ostatnio oglądałem w kinie.

Film jest dobry, ale nie wzbudza zachwytu. Usiedziałem w kinie i dość miło spędziłem czas.

Obsada sprawdza się nieźle, a na największą pochwałę zasługują Maciej Stuhr, w roli Gustawa, i....Marta Żmuda Trzebiatowska, w roli Klary. Tak, tak! Nie pomyliłem się. Żmuda zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie pokazując, że jak chce to potrafi świetnie i wiarygodnie zagrać.

Mieszane uczucia mam co do przedstawienia przez Bajona komedii Fredry. Filip Bajon trochę za bardzo chciał pomieszać ją ze współczesnością: bohaterowie używają komórek i siedzą przed camperami lub przyczepami campingowymi na rozkładanych krzesłach. Do komórek nic nie mam, ale cała reszta jest już sporą przesadą i tylko odciąga od właściwej akcji.

Czy polecam ten film? Cóż, jeśli ktoś chce całkiem miło spędzić czas bez specjalnego przeżywania wydarzeń to może się na Śluby Panieńskie wybrać.

Na marginesie powiem, że język nie jest jakiś strasznie archaiczny i łatwo jest wszystko zrozumieć.

Aby dodać swój wpis należy się zalogować na swoje konto!