Temat pochodzi z kategorii Tematy Wolne. |
Jak wykorzystać więcej % naszego mózgu?
|
| xety |
Wysłany: 03-01-2011, 17:44 |
|
Czytałem, że niewiele % naszego mózgu ludzie wykorzystują. jak myślicie, co należy zrobić, aby wykorzystać więcej procent naszego mózgu?? Np. z 10-15% wskoczyć na 20-25%.
Dyskusję uważam za otwartą!
|
|
|
| spezma48 |
Wysłany: 03-01-2011, 17:48 |
|
Jak? Bardzo prosto, odejdź od komputera i weź się za naukę.
|
|
|
| FurioN |
Wysłany: 03-01-2011, 17:57 |
|
spezma48, hehe, cieszę się, że zachęcasz ludzi do nauki, lecz jest jedno małe "ale".
Chodzi o to, że czytając wasze wypowiedzi postanowiłem poczytać w "guglu" i znalazłem fajny materiał o możliwościach ludzieego mózku. Przytoczę tutaj mały fragment:
"11. Mit o tym, że wykorzystujemy tylko 10% naszego mózgu to nieprawda. Zawsze i wszędzie wykorzystujemy cały nasz mózg, każda jego część ma przypisaną jakąś funkcję. Prawdą jest natomiast, że możemy korzystać z tych 100% znacznie lepiej. Nasz mózg ma ogromne możliwości i możemy się nauczyć jak efektywniej go używać."
Wszystko jasne? No to super :]
|
|
|
| Selman |
Wysłany: 04-01-2011, 17:43 |
|
Może czytać książki?
|
|
|
| chelo |
Wysłany: 04-01-2011, 18:06 |
|
Czytanie nie zwiększy aktywności umysłu, ani tym bardziej twojego IQ. Ten kto siedzi przed komputerem też nie jest wcale idiotą. Gdyby wszyscy programiści nimi byli, prawdopodobnie komputer byłby tylko chodzącą suszarką.
Poczytaj o wielokrotności umysłu, jest taka książka. Musisz dobrze poszperać. W byciu mądrzejszym, mogą też się przydać Mapy Myśli Buzana.
|
|
|
| spirtus54 |
Wysłany: 06-01-2011, 14:33 |
|
Może sudoku, krzyżówki?
|
|
|
|
Aby dodać swój wpis należy się zalogować na swoje konto!
|
|